Till webbshoppen

Handisafe Nordic AB förvärvar 100 % av aktierna i Profa Skyddsprodukter AB

2014-03-05

Handisafe Nordic har den 1 mars 2014 förvärvat Profa Skyddsprodukter AB, en ledande grossist som erbjuder ett komplett sortiment av personlig skyddsutrustning (PPE). Profa grundades 1962 och har sedan dess framgångsrikt arbetat med försäljning och marknadsföring av PPE inom främst hygien -, livsmedels -och läkemedelsindustrin i Sverige.

Profa är baserat i Lund och har 10 anställda med en årsomsättning på 38 miljoner kr där 45 % av omsättningen består av skyddshandskar och 55 % i andra PPE-produkter. Profa representerar ledande varumärken som Ansell Healthcare Europe, ATG Glove solutions, ELVEX, 3M, Kimberly & Clark, Sievi, Arbesko, Plum, Cederroth, Fristad, Blåkläder, ABEKO samt deras egna varumärken ”Profa Selected Glove” och ”Pro – tect” engångshandskar.

Handisafe är placerat i Landskrona, och är ett välkänt företag med 65 års erfarenhet i handskbranschen med en omsättning på 47 miljoner kr. Handisafe har en ledande position inom marknad och försäljning som ensamimportör på den Nordiska marknaden av Semperguard Industrial engångshandskar från Semperit Technische Produkte, Österrike.

»